Köszöntő

ovi_sorba-620x200
Kedves Első Osztályosok!

Szeretettel köszöntelek benneteket diákjaink között. Nagy öröm számomra, hogy iskolánkban kezdtétek meg a tanévet.

Tudom, hogy már nagyon vártátok a szeptembert, hiszen az óvodai kisszékeket már kinőttétek, és testvéretekhez, ismerőseitekhez hasonlóan iskolások szerettetek volna lenni.

Az előző tanévben sokan már rendszeresen ellátogattatok hozzánk az iskolakóstolgató programokra, és a tanító nénik társaságában sok-sok kincset fedeztetek fel. A nyáron szüleitek megvásárolták a tanszereket, és augusztus végén a szép, új könyveket is megkaptátok. A tanévnyitót megelőző hétvégén vidám kirándulásra indultatok, ahol tanítóitokon kívül az osztálytársaitokkal is megismerkedtetek. Így az ünnepségre már kedves ismerősök, barátok közé érkezhettetek.

Ne aggódjatok, itt is vidáman telnek majd az órák, akár az óvodában. Tanulás és játék váltja egymást. A tanító nénik bevezetnek titeket a számok és a betűk birodalmába. A közösen megtett út eddig ismeretlen szépségek felfedezését, még nem tudott dolgok megtanulásának lehetőségét tartogatja számotokra. Ezért kérlek benneteket, mindig nagyon figyeljetek arra, amit ők mondanak! Gyűjtsetek be sok dicséretet és jutalmat, hogy anyukátok és apukátok veletek együtt örülhessen!

Egy versrészlettel kívánok izgalmas és örömteli felfedező utat:

Igazgató néni

„Mikor először mennek iskolába
Az első osztályos kisgyermekek,
Illatot hint az ősz minden virága,
Amerre lépnek, dalok csengenek. Mikor először mennek iskolába,
A kerek földön öröm suhan át,
Új világ küldi fiúra, lányra
A reménység tündöklő sugarát.

(Keszthelyi Zoltán)

Vélemény, hozzászólás?