Ifjúsági Fúvószenekar

A 2018-ban 30 éves jubileumát ünneplő Ifjúsági Fúvószenekar Kovács Zsolt vezetésével alakult a szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola növendékeiből. Jelenlegi létszáma 55-60 fő között mozog. Az együttes játszik klasszikus zenét, könnyűzenét, filmzenét, ápolja a tolna megyei “sváb” fúvós hagyományokat.
Tagja a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetségnek, a Fúvószenekarok és Együttesek Közép-Kelet-Európai Szövetsége WASBE Tagszervezetének, a Landesrat, Magyarországi Németek Kulturális Szervezetének. Rendszeresen fellép városi, megyei, országos és nemzetközi rendezvényeken.
Zenekarvezető: Kovács Zsolt

Ugrás a zenekar honlapjára

 

Ifjúsági Gitárzenekar

A szekszárdi Ifjúsági Gitárzenekar 1993-ban alakult egy testvérvárosi kapcsolat kialakításának apropóján. Az együttes alapítója Erősné Szőr Márta volt. Együttes létszámát tekintve kamara csoportként indult. Mindössze 8-10, 10-16 éves gyerek alkotta az alapító tagságot. Jelenleg 20 főből áll a tagság.
Több európai városban is vendégszerepelt fennállásának 25 éve alatt, köztük Linzben, a Die Musikschule Reiman meghívására egy nemzetközi fesztiválon és Meppelben, egy hollandiai városban. Állandó kapcsolatot ápol a Bietigheim-Bissingeni zeneiskolával. Rendszeres fellépői Szekszárd város kulturális rendezvényeinek.
2000-2001-ben több ízben részt vett az országos millenniumi “Kultúrával a Nyugat kapujában” Nemzeti Fesztivál rendezvényein. Egy ízben arany minősítést is kapott.
2008-ban első ízben sikerrel szerepelt az országos zenekariverseny válogatóján Kaposváron.
Repertoáruk széleskörű, játszanak reneszánsz, barokk, klasszikus és kortárs műveket.
Zenekarvezetők: 1993-2008 Erősné Szőr Márta
2008-2010  Tóth Mónika
2011- Molnár Márta

Ugrás a zenekar honlapjára

 

Ifjúsági Vonószenekar

Az iskolai vonószenekar kötelezően választható tárgy az 5. évfolyamtól a vonós növendékek számára. A volt növendékeink számára lehetőséget biztosít arra, hogy azután is folytassák a zenekarban munkájukat, mikor már nem járnak zeneiskolába. Ilyen esetben a zenekari naplóban “mint vendég” szerepelnek.
A próba hetente egy alkalommal zajlik a zeneiskola kamaratermében.
A vonószenekar rendszeresen szerepel a bonyhádi Tolna Megyei Kamarazenei Fesztiválon.
A zenekari repertoárban szerepelnek klasszikus darabok a reneszánsztól napjainkig. Lehetőség szerint olyan műveket is választanak, amelyek előadásához zongora, fúvós illetve ütős növendékek is bevonhatók. Az igényes szórakoztató zene is a repertoár része lehet.
A zenekar segít abban, hogy a növendékek ráérezzenek az “együttzenélés ízére”, és örömmel tegyék azt. A zenekar tagjainak fontos az egymáshoz való alkalmazkodás a próbatermen kívül is.
A vonós zenekar feladatának tartja a vonós hangszerek népszerűsítését, a kamara muzsikálást, társas zenélés megszerettetését minden korosztály számára.
Zenekarvezető: Auth Zoltánné

 

Szekszárd Junior Stars

A Szekszárd Junior Stars Big Band 2000 novemberében alakult a szekszárdi Liszt Ferenc Művészeti Iskola jazz tanszakos fiataljaiból. Fennállása óta számos koncerten lépett fel, egyre növekvő sikerrel. Önálló hangversenyeit telt házak előtt játssza, a gondosan összeállított program és a modern big band- hangzás nagy elismerést vált ki a műfajt kedvelő, igényes hallgatóságból. A zenekar ma már nem csupán egy munkaközösség, hanem összeszokott baráti társaság kerekedett belőle, akik nemcsak a közönséget szórakoztatják zenéjükkel, hanem maguk is nagy örömüket lelik benne.
A zenekar koncertrepertoárjában a professzionálisan újrahangszerelt jazz- standard kompozíciók mellett (Count Basie, Duke Ellington, Benny Goodman) saját szerzemények is szerepelnek.

Ugrás a zenekar honlapjára