Pályázatok – zeneiskola

NTP-MŰV-18 “Az első hangtól a művészetig”

ntp_72_rgb

Intézményünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, “A hazai és határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása” című, NTP-MŰV-18 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott,  NTP-MŰV-18-0007 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett Az első hangtól a művészetig című pályázata a Támogató döntése alapján 700 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A program 2018. szeptember 24. és 2019. május 23. között 15 kiemelten tehetséges zongorista növendék tehetséggondozását szolgálja 4 pedagógus és 3 intézményen kívüli művészpedagógus bevonásával.

 • 60 órás tehetséggondozó, alkotásközpontú, zenei műhelyfoglalkozás:
  • Zenei portfólió
  • Nyílt órák
  • Múzeumpedagógiai műhely
  • Zenei ötletbörze
  • Játéköröm-együttmuzsikálás
  • Pályakövetés, avagy a zenei élet -és gondolkodásmód – tanulmányi kirándulás Pécs
  • Koncertlátogatás – tanulmányi kirándulás Budapest
 • Tematikus nap: élményalapú interaktív csoportos foglalkozás a szülők, hozzátartozók bevonásával.

[Not a valid template]


ÚTON A ZENE

2016. március 2-án nálunk jártak a Nemzeti Filharmonikusok művészei. A telt házas hangversenyt követően növendékeink szóló és kamarazene produkciókkal készültek a Kismester Kurzusokra.

A programról:

“Komolyzenét Mindenkinek!

Kamarazenekarokkal mennek házhoz a Nemzeti Filharmonikusok művészei az idén tavasszal is az ország különböző pontjaira. A Zenekar missziós tevékenységének köszönhetően márciusban Bőcs, Kazincbarcika, Szentlőrinc valamint Szekszárd általános- és zeneiskoláiba jut el a klasszikus zene. Kvintettek és kvartettek játszanak könnyen emészthető, játékos darabokat olyan gyerekeknek, akiknek kevés lehetőségük van eljutni egy hangversenyre. Az egyórás, magyarázatokkal és érdekes ismeretekkel gazdagított koncertek után a zeneiskolák Kismester Kurzusokat igényelhetnek a zenészektől, ahol az ifjú növendékek tudását csiszolgatják a zenekar legjobb muzsikusai. A Kocsis Zoltán vezette együttes feladatának tekinti, hogy az ország minél több településére eljuttassa a komolyzenét és megszerettesse azt a gyerekekkel.”


NTP-MOI-15 “Tücsök-zene”

Intézményünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, “Tehetséges fiatalok felkészítését végző művészetoktatási intézmények tehetséggondozó programjainak támogatása” című, NTP-MOI-15 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott,“Tücsök-zene” című pályázata a Támogató döntése alapján 1 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
Pályázatunk célja volt, hogy megvalósuljon egy olyan egyéni képességeken alapuló tehetséggondozó 60 órás, tanórán kívüli, csoportos műhelyfoglalkozás, amely során a fiatal, tehetséges vonós növendék számára biztosítottunk komplex zenei továbbfejlődési lehetőséget. A program célja volt továbbá, a növendékek zenei kifejezőkészségét fejlesztő, ismeretbővítő szakmai és személyiség-önismeret fejlesztése, annak érdekében, hogy a tanulók zeneművészeti teljesítménye javuljon. A program hangsúlya az együtt zenélésen, az érzelmek megélésének együttes kifejezésén volt.

A program során 60 órás tanórán kívüli, komplex tehetséggondozó zenei műhelyfoglalkozást valósítottunk meg, melynek keretében a vonószenekari munkára való felkészülés volt a feladat a növendékek számára. A program foglalkozásait interaktív zenekari bemutatóval színesítettük. Bemutatkozásra Zenekari Tehetségnapot szerveztünk. Három napos bentlakásos táborral a kamaraművészi ismeretek gazdagítást segítettük elő, a szabadidős programokkal a csoport összetartását erősítettük.


TEHETSÉGPONT

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanácshoz benyújtott sikeres akkreditációs pályázatunk értelmében intézményünk 2018 I. félévének végéig a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács térségi hatókörű, akkreditált kiváló Tehetségpontja cím használatára jogosult.